Ondernemer? Bezoek dan deze site
Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.
Het FNRS Ruiterpaspoort: jouw toegang tot de paardensport!

Het ruiterpaspoort is een officieel, persoonsgebonden en landelijk erkend document voor ruiters. Je kunt bijvoorbeeld in het ruiterpaspoort bijhouden aan welke proevendagen je hebt meegedaan, welke buitenritten je hebt gereden en welke proeven je behaald hebt. Zo heb je jouw ruitercarrière altijd duidelijk in beeld.

LARGE-PAARD-nws4.png
 
1
Activeren

Leuk dat je weer gaat rijden bij een FNRS Ruitersportcentrum. Klik daarvoor op de knop hieronder. Je ruiterpaspoort wordt dan direct geactiveerd. Je ontvangt aan het begin van de nieuwe maand een factuur met daarop de jaarzegel voor in je ruiterpaspoort.

Het ruiterpaspoort is geldig zodra jouw handtekening, pasfoto, de jaarzegel en de stempel van jouw ruitersportcentrum erin staan.

1
Wijzigingen doorgeven

Wijzigingen voor jouw ruiterpaspoort moet je altijd zelf doorgeven aan de FNRS. Dit doe je het makkelijkst gewoon via deze site door op onderstaande link te klikken. Of het nou gaat om een adreswijziging, een ander e-mailadres of een telefoonnummer, we horen het graag! Ook als je bij een andere FNRS Manege gaat rijden, kun je dit aan ons doorgeven. 

1
Opzeggen van het ruiterpaspoort

Het FNRS Ruiterpaspoort is een persoonsgebonden document. Een opzegging dien je dan ook zelf (of je ouders of verzorgers indien je minderjarig bent) te doen. Door op onderstaande link te klikken, kun je direct je opzegging aan ons doorgeven. Let goed op dat je hier ook altijd een bevestiging van ontvangt! Een opzegging dient minimaal vier weken voor de afgiftedatum van het ruiterpaspoort bij ons binnen te zijn.

1
Beschadiging, kwijt of gestolen?

Vervelend! We helpen je graag aan een duplicaat ruiterpaspoort. Klik op de link 'duplicaat ruiterpaspoort aanvragen' onder aan deze tekst. Een duplicaat ruiterpaspoort kost € 7,50.

Je ruiterpaspoort is geldig als je jouw pasfoto erin geplakt en verzegeld hebt, jouw handtekening erin staat en jouw ruitersportcentrum een stempel heeft geplaatst. 

1
Geldigheid ruiterpaspoort

Na ontvangst van het ruiterpaspoort, is deze nog niet meteen geldig. Pas wanneer jouw pasfoto en handtekening hierin geplaatst zijn, is het ruiterpaspoort geldig. Alleen in een geldig ruiterpaspoort mogen promotiepunten en dergelijke geplaatst worden. Bij competities, bijvoorbeeld de zitcompetitie, wordt er streng gecontroleerd op de geldigheid van jouw ruiterpaspoort. Zorg er dus altijd voor dat deze in orde is!

1
Geen factuur en jaarzegel gehad?

Heb jij geen factuur gehad of ben je de jaarzegel kwijt? Dan kun je niet deelnemen aan activiteiten, competities, proeven, evenementen en opleidingen. Vraag daarom snel een duplicaat jaarzegel aan door hieronder te klikken op 'duplicaat jaarzegel' en het formulier in te vullen.

Geef daarbij duidelijk aan welk jaarzegel je wilt ontvangen. Een duplicaat jaarzegel kost € 2,50.

1
Nieuw ruiterpaspoort aanvragen

Volg je een nieuwe opleiding of rijd je nieuwe proeven die niet in jouw ruiterpaspoort staan? Dan kun je jouw huidige ruiterpaspoort laten vernieuwen.

Om kosteloos een nieuw ruiterpaspoort te ontvangen, kun je je oude ruiterpaspoort opsturen naar de FNRS. Wij maken voor jou een nieuw ruiterpaspoort aan en sturen zowel het oude als het nieuwe ruiterpaspoort retour.

1
De jaarzegel

Het ruiterpaspoort is één jaar geldig. Daarna wordt het ruiterpaspoort automatisch verlengd. Om te zorgen dat je ruiterpaspoort geldig blijft, moet je het voorzien van een jaarzegel. De jaarzegel zit op de factuur die je ieder jaar ontvangt. Het eerste jaar is er nog geen jaarzegel nodig.

Haal de zelfklevende jaarzegel van de factuur en plak de jaarzegel in jouw ruiterpaspoort. Laat de jaarzegel vervolgens afstempelen op jouw ruitersportcentrum.

Vragen over paardrijden?

Stuur een mail naar

servicedesk@knhs.nl

Raadpleeg direct onze

Veel gestelde vragen

Zoek direct een

FNRS Bedrijf

© 2019 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Plezier met paarden.